Hijken - all over the world...daor dreit het um
horizontal_menu


left_menu

AED


Informatie over de buurtbus, dienstregeling't geruzie veurbij


Firefox - de snellere, veiligere en slimmere manier om op het web te surfen.

Weersverwachting voor Hijken

Dorpenoverleg Midden Drenthe

Buurtbus Hijken wint Drentse vrijwilligersprijs
Assen, 11 december 2003 Persberichtnummer 03-168

In een volle statenzaal overhandigde gedeputeerde Anneke Haarsma vanavond tijdens de feestavond de prijs van 2.500 euro aan de vrijwilligers van de Buurtbus Hijken.
Zij wonnen de Drentse vrijwilligersprijs omdat ze, aldus het juryrapport, al vierentwintig jaar met tomeloze inzet dit project draaiend houden.
De Buurtbus Hijken heeft naast een belangrijke sociale functie een enorm effect op de leefbaarheid van Hijken en de andere dorpen die aan de route liggen van de Buurtbus naar het station in Beilen. Eenenveertig vrijwilligers zorgen voor het in stand houden van de Buurtbus.

De jury van deze vrijwilligersprijs, mw. H. van der Veen (wethouder gemeente Borger-Odoorn),

dhr. J. Bal (tot voor kort voorzitter Jongerenraad Drenthe), mw. B. Stoffer (oprichter Ondernemende Vrouwen), dhr. G.J. Laan (oud-hoofdredacteur Dagblad van het Noorden en auteur) en dhr. A. Meijer (burgemeester Gemeente Westerveld) heeft het dit jaar niet gemakkelijk gehad met haar definitieve voordracht. In eerste instantie nomineerde de jury uit de ruim zestig inzendingen vijf projecten die kans maakten op de prijs.

Eind november bezocht de jury alle vijf genomineerde projecten. Zorgvuldig onderzoek en uitgebreid overleg heeft geleid tot de voordracht van De Buurtbus in Hijken als prijswinnaar.
De Buurtbus voldoet aan alle criteria voor de Drentse vrijwilligersprijs.
Daarbij is speciaal gekeken naar de maatschappelijke effectiviteit, de voorbeeldfunctie en het algemeen belang van het project. Daarnaast keek de jury naar het aantal jaren dat het project draait en of er wel of geen professionele ondersteuning is.

Voor het eerst was er voor de vijf genomineerde projecten ook een publieksprijs.
Ook deze ging naar het Buurtbusproject.
Mevrouw Stuut bood namens De Smelt de vrijwilligers van De Buurtbus een uitje in De Smelt aan.
In totaal werd 624 maal door inwoners van Drenthe gestemd. Daarvan ging ruim de helft van de stemmen naar de vrijwilligers van de Buurtbus. De andere genomineerde projecten gingen echter niet met lege handen naar huis. Voor deze projecten ging een - soms lang gekoesterde - wens in vervulling. Die wensen varieerden van het aanbieden van een Grenzeloos Dagje Uit (internationaal uitwisselen van projecten) tot aan de aanbieding van een cursus Teambuilding.

Tijdens dit feest werden de vrijwilligers van alle vijf genomineerde projecten extra in het zonnetje gezet. Alle projecten kregen in de afgelopen periode een extra steuntje in de rug van een prominente Drent die op werkbezoek bij hun project zijn geweest.
Evert ten Napel, die de Buurtbus Hijken steunde, was tevreden dat zijn project won.
Al 25 jaar lang rijdt de bus iedere dag stipt op tijd, gaf de sportjournalist als commentaar op de uitverkiezing van de Buurtbus.
Inmiddels zijn er door de jaren heen bij elkaar opgeteld 400.000 passagiers vervoert, ongeveer evenveel als het aantal inwoners van de hele provincie.
En in al die jaren hebben deze mensen nooit verzaakt.sponsorbanner
Sponsors
Anja Eefting (kinder)fysiotherapie
Kapsalon Blitz
J & L Metalen
Adviesburo Invent
Logimest
Kwekerij Ro´ng
Roos van Hijken
Handelsonderneming Sattler
Timo Pomper - Kraanverhuur
Fouragehandel - W. van Dijk
Warmtewereld - Nieuwelink

Klussenbedrijf Harry Doornbos
Mechanisatiebedrijf Wasse b.v.

Timmerbedrijf Wijshake
Woonaccent Makelaars
Erik Pomper - pluimveebedrijf
Houthandel Hijken
Thuishuis Kevertje

Schnieders Autoservice

Minicamping De Tuinfluiter

Designerie

B&B Brink 1 Hijken

Sponsors
ęcopyright www.hijken.com