Door Corona tot 1 Juni geen buurt- en stadsbussen in Groningen en Drenthe.

Tot 1 juni rijden er geen buurt- en stadsbussen in Groningen en Drenthe. Door de Corona-crisis liggen deze diensten al enige tijd stil. Buurt- en stadsbussen worden gecoördineerd door de verschillende buurtbusverenigingen. Deze week is besloten om de dienstregeling in elk geval tot 1 juni op te schorten. Het gaat hier om 8-persoonsbusjes die vooral ingezet worden om ouderen, studenten en scholieren naar hun bestemming te brengen.

Voor de veiligheid van de chauffeurs

De 8-persoons busjes worden gereden door vrijwilligers en dat zijn vaak ouderen. Het gezondheidsrisico als gevolg van een mogelijke coronabesmetting is voor deze groep vrijwilligers te groot. Ook is het vrijwel niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Bovendien is er momenteel weinig vraag naar buurtbussen.

Opgeschort tot 1 juni 2020. Periode daarna nog onduidelijk

De dienstregeling is in ieder geval tot 1 juni opgeschort. Of de buurt- en stadsbussen na 1 juni wel weer gaan rijden is nog onduidelijk. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen de komende periode en de maatregelen die het Kabinet eind april neemt. Daarna beoordelen wij, samen met de buurtbus-verenigingen de situatie opnieuw. Voor de periode na 1 juni werken we dan verschillende scenario’s uit.